
Salami Spianata Piccante
Spianata to typowe salami wywodzące się z Kalabrii. Jest przygotowane ze starannie zmielonego najlepszego mięsa wieprzowego. Wędlina jest...
Opis
Bardzo wyjątkowa i wykwintna sycylijska wędlina z mięsa z osła (bardzo zdrowe mięso), pełna aromatów Morza Śródziemnomorskiego.
Bresaola to wędlina wyrabiana ze szlachetnych gatunków mięsa, wg niezmienionych od pokoleń przepisów. Dojrzewa na wolnym powietrzu przez okres około 3 miesięcy. Podaje się ją doprawioną oliwą z oliwek lub skropioną kilkoma kroplami aromatycznego soku ze świeżych cytrusów, można też posypać ją odrobiną dojrzewającego sera Pecorino (owczego)
Chiaramontano powstała dzięki pasji Massimiliano Castro. Syn imigrantów sycylijskich w Brianza, Massimiliano zaczął już w pierwszej połowie lat 80-tych. Przeniósł się do Chiaramonte Gulfi na Sycylii, gdzie założył swój pierwszy sklep mięsny na początku lat 90. Ciągłe i pełne pasji poszukiwania ponownego odkrycia sycylijskiej tradycji kulinarnej doprowadziły go do osiągnięcia w 2012 r. prestiżowej nagrody „Best in Sicily” jako najlepszego rzeźnika na Sycylii dzięki jego „Salame di Asino”. Miłość Massimiliano do jego rzemiosła i jego ziemi skłania go do korzystania z najlepszych dóbr, jakie ma do zaoferowania sycylijska ziemia, nie tylko dobrego mięsa z Asino Ragusano i Suino Nero Siciliano, ale także współpracując w ścisłej synergii z lokalnymi rolnikami i hodowcami z zamiarem realizacji tradycyjnych, zdrowych i oryginalnych produktów o niepowtarzalnym smaku i jak mówi motto Chiaramotano: "Twoja satysfakcja karmi naszą pasję"
Here you can add custom original content(text, images, videos and more) for each product page.
14 innych produktów w tej samej kategorii:
Spianata to typowe salami wywodzące się z Kalabrii. Jest przygotowane ze starannie zmielonego najlepszego mięsa wieprzowego. Wędlina jest...
Klasyczne pikantne Sycylijskie Salami, pełne aromatów Morza Śródziemnego. Chiaramontano powstała dzięki pasji Massimiliano Castro. Syn imigrantów...
Znakomita mortadela wykonana z mięsa osła ragusańskiego. Prawdziwa sycylijska mortadela o delikatnym smaku z dodatkiem pistacji i inynch orzechów...
Typowa Sycylijska Salsiccia (czyli nieco cieńsza salami) z mięsa z dzikiej sycylijskiej świni (bardzo zdrowe mięso), pełna aromatów Morza...
Spianata to typowe szerokie salami wywodzące się z Kalabrii. Jest przygotowane ze starannie zmielonego najlepszego mięsa wieprzowego. Wędlina jest...
Bardzo smaczne i aromatyczne sycylijskie delikatnie pikantne salami. Wytwarzane jest w tradycyjny i niezmienny sposób od lat z mięsa z sycylijskiej...
Oryginalna nazwa to „Salame di Asino”Salami to jest robione ze 130 g sycylijskiego osła w zakładzie Chiaramontano Chiaramontano powstała dzięki...
Oryginalne Sycylijskie Salami z mięsa wieprzowego (z sycylijskiej świni) dojrzewające w czerwonym wytrawnym winie Nero D'Avola. Chiaramontano...
Typowe Sycylijskie Salami z pistacjami, pełne klasycznych aromatów Morza Śródziemnego. Wytwarzane jest w zakładzie Chiaramontano, słynnej...
Speck- chudy, włoski boczek krojony w cienkie plastry (bez skóry) Pełen śródziemnomorskich aromatów. Marynowany jest w solance z dodatkiem takich...
Oryginalna nazwa to "Lonza di Suino Nero Siciliano". Bardzo smaczna i wykwintna sycylijska wędlina z mięsa z dzikiej sycylijskiej świni (bardzo...
Klasyczny smak i aromat prosto z Włoch. Najlepsze włoskie Salami z mięsa wieprzowego, pokrojone w cienkie plastry, pakowane po 100G.Pakowanie...
Bardzo smaczna i wykwintna sycylijska wędlina z mięsa z sycylijskiej świni (bardzo zdrowe mięso), pełna aromatów Morza Śródziemnego. Oryginalna...
Culatello to najszlachetniejsza i najdroższa szynka dojrzewająca, jest niezwykle delikatna i aromatyczna, ma bardzo łagodny smak i niesamowicie...
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
OLIWA TRUFLOWA? - "kr?lowa aromat?w zakl?tych w oliwie" Propozycja dla mi?o?nik?w w?oskiej kuchni i luksusowych smak?w :) Trufle nieprzypadkowo...
Wspaniałe pesto którego receptura pochodzi z miejscowości Trapani, zawierające unikatową kompozycje pomidorów, migdałów oraz oliwy z oliwek. Typowy...
Miód z kwiatów eukaliptusa ma ciemn?, bursztynow? barw?, ma intensywny zapach i smak, bardzo typowy dla kwiatów eukaliptusa. Jest to miód dobrze...
Oliwa rozmarynowa- "aromat rozmarynu zaklęty w oliwie". Propozycja dla miłośników włoskiej kuchni i luksusowych smaków. Lekko zielona i...
Oryginalna nazwa: Mozzarella per Pizza Mozzarella - nazywana królową włoskch serów, to podstawowy i najważniejszy składnik dobrej włoskiej pizzy....
AMORE SRLS ....czyli Francesco Amore :) Rodzina Amore pochodzi z niewielkiej miejscowo?ci po?ożonej na obrzeżach Katanii (wschodnia cz??? Sycylii)...
Aceto Balsamico di Modena IGP - czyli Ocet Balsamiczny z Modeny (chronione oznaczenie geograficzne). Oznaczenie IGP oznacza, że ocet jest...
Oryginalna nazwa: Boccone Magazze di Latte di Bufala To najdelikatniejsza w smaku mozzarella... Prawdziwa mozzarella z mleka bawolego ma bardzo...
error Chwilowo nie możesz polubić tej opinii