
Pesto alla Genovese (Divella)190 g
Pesto z bazylii to wr?cz symbol i klasyka w?oskiej kuchni. Posiada a szerokie zastosowanie i jest baz? wielu sos?w do makaron?w, sa?at, sera, mi?s,...
Opis
Wspaniałe pesto którego receptura pochodzi z miejscowości Trapani, zawierające unikatową kompozycje pomidorów, migdałów oraz oliwy z oliwek. Typowy dla zachodniej Sycylii
Sycylijski specjał doskonale nadaje się jako włoska przystawka z makaronem lub jako bruschetta na chlebie. Idealny dodatek do szybkiego i smacznego pierwszego dania.
Porady dla alergików: Może zawierać śladowe ilości innych orzechów i selera!
Aida- początek swojego istnienia bierze w 1930 roku dzięki działalności Antonino Giangreco latami zmieniając się wraz z doświadczeniami i podążając za trendami rynku.
Pierwotnie jako gospodarstwo produkujące mleko, a nieco później migdały i miód, po wielu latach, w 1977 roku, przeniosła się do piekarni z przyległą fabryką słodyczy.
Ideę przetwarzania owoców i innych darów natury w niepowtarzalne specjały i późniejszego dzielenia się nimi z szerszym światem, zapoczątkował w 1990 roku Paolo Giangreco, obecny właściciel firmy Aida.
Z początku jedynie lokalnie, lecz po nie długim czasie już na skalę europejską i międzynarodową.
Masa: 190 g
Termin przydatności: minimum 6 miesięcy
Przechowywanie: chłodne i suche miejsce. Po otwarciu przechowywać w lodówce do 3 dni.
PRODUKT W 100% ORYGINALNY. WŁOSKI. GORĄCO POLECAMY !
JAKOŚĆ I SMAK ... to jest to co kochamy :)
Pesto z bazylii to wr?cz symbol i klasyka w?oskiej kuchni. Posiada a szerokie zastosowanie i jest baz? wielu sos?w do makaron?w, sa?at, sera, mi?s,...
Pesto to wr?cz symbol i klasyka w?oskiej kuchni. Posiada szerokie zastosowanie i jest baz? wielu sosów do makaronów, sa?at, sera, mi?s, zup, pizzy,...
Pesto to wręcz symbol i klasyka włoskiej kuchni. Pesto ma szerokie zastosowanie i jest bazą wielu sosów do makaronów, sałat, sera, mięs, zup,...
Polecany dla mi?o?nik?w pesto, ale nie tylko :) Wspania?y produkt do past, pesto, mi?s, ryb, sa?atek, jak r?wnie? na kanapki. Do wykorzystania na...
Oryginalnie "Pesto di Finocchietto Selvatico". Dziki koper włoski jest szczególnie aromatycznym warzywem. Rośnie głównie na Sycylii, ojczystej...
Pesto wykonane z najwyższej jakości włoskich pistacji. Zapewnia każdej potrawie niepowtarzalny smak. Doskonale pasuje do dań ze świeżego makaronu...
Pesto Siciliano z czerwonych pomidorów, rafinowane dzikim koprem włoskim i migdałami. W składzie znajduje się 50% naturalnie uprawianych i...
Here you can add custom original content(text, images, videos and more) for each product page.
16 innych produktów w tej samej kategorii:
Lavazza Crema e Gusto- wytworem odnoszącym się do najlepszych tradycji włoskiego espresso. Jej klarowność i wyrazistość pochodzi z Robusty...
SYCYLIJSKI Ser z mleka krowiego z czarną truflą w środku. Ser bardzo delikatny w smaku i łagodny, lekko słodkawy, zawartość trufli: 3% Jest to ser...
Gdy planujesz zaprosi? znajomych lub rodzin?, deska naszych serów to b?dzie strza? w 10 :) Różnorodno?? smaków i aromatów zachwyci podniebienia...
Ryż "Carnaroli" charakteryzuje się pulchnymi ziarnach, co sprawia, że idealnie nadaje się do risotto. Dzięki wyższej zawartości skrobi ma twardszą...
Aceto Balsamico di Modena IGP - czyli Ocet Balsamiczny z Modeny (chronione oznaczenie geograficzne). Oznaczenie IGP oznacza, że ocet jest...
Carnaroli uważane jest za jeden z najlepszych odmian ryżu. Pod względem smaku przebija Arborio i mniej znane odmiany za granicą Vialone Nano. Jego...
Mauro Centopercento- ekskluzywna mieszanka niezwykłych odmian Arabiki, rosnących na najlepszych plantacjach w Ameryce Środkowej oraz Południowej....
Spianata to typowe salami wywodzące się z Kalabrii. Jest przygotowane ze starannie zmielonego najlepszego mięsa wieprzowego. Wędlina jest...
Słone krakersy, bez ziaren soli na powierzchni. Powstają z mąki pszennej i zakwasu. To tajemnica ich charakterystycznego delikatnego smaku i ich...
Oryginalna nazwany "Formaggio Primo Sale Bianco" Ser bardzo delikatny w smaku, czysty owczy ser, bez jakichkolwiek dodatków smakowych. Dojrzewa...
Produkt naturalny, bez substancji konserwuj?cych. AMORE SRLS ....czyli Francesco Amore :) Rodzina Amore pochodzi z niewielkiej miejscowo?ci...
Niesamowita chrupkość i wyjątkowy smak. Wyjątkowe krakersy z ciasta francuskiego wzbogacoe oliwkami. Przekąska znakomicie smakuje zarówno sama, jak...
Mi?d z kwiat?w eukaliptusa ma ciemn?, bursztynow? barw?, intensywny zapach i smak, bardzo typowy dla kwiat?w eukaliptusa. Jest to mi?d dobrze znany...
Produkt naturalny, bez substancji konserwujących (oliwki są nieco słone, gdyż były przechowywane w zalewie z solanki). AMORE SRLS ....czyli...
OLIWA TRUFLOWA? - "kr?lowa aromat?w zakl?tych w oliwie" Propozycja dla mi?o?nik?w w?oskiej kuchni i luksusowych smak?w :) Trufle nieprzypadkowo...
Originalne włoskie czekoladki z nadzieniem likierowym. Pochodzą z rejonu Cuneo. Przepyszne połączenie mlecznej i gorzkiej czekolady z nadzieniem o...
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
Aceto Balsamico di Modena IGP - czyli Ocet Balsamiczny z Modeny (chronione oznaczenie geograficzne). Oznaczenie IGP oznacza, że ocet jest...
Miód z kwiatów eukaliptusa ma ciemn?, bursztynow? barw?, ma intensywny zapach i smak, bardzo typowy dla kwiatów eukaliptusa. Jest to miód dobrze...
Bardzo wyjątkowa i wykwintna sycylijska wędlina z mięsa z osła (bardzo zdrowe mięso), pełna aromatów Morza Śródziemnomorskiego. Bresaola to wędlina...
"Estratto di pomodoro", czyli pasta z suszonych pomidorów Produkt można wykorzystać na wiele kreatywnych sposobów w swoich daniach. Świetnie...
AMORE SRLS ....czyli Francesco Amore :) Rodzina Amore pochodzi z niewielkiej miejscowo?ci po?ożonej na obrzeżach Katanii (wschodnia cz??? Sycylii)...
Oryginalna nazwa: Boccone Magazze di Latte di Bufala To najdelikatniejsza w smaku mozzarella... Prawdziwa mozzarella z mleka bawolego ma bardzo...
Najsłynniejsze na świecie pistacje rosną u stóp Etny na Sycylii, w okolicach miejscowości Bronte. Polecany dla miłośników słodkości, ale nie tylko...
Oryginalna nazwa: Mozzarella per Pizza Mozzarella - nazywana królową włoskch serów, to podstawowy i najważniejszy składnik dobrej włoskiej pizzy....
error Chwilowo nie możesz polubić tej opinii