
Pesto alla Genovese (Divella)190 g
Pesto z bazylii to wr?cz symbol i klasyka w?oskiej kuchni. Posiada a szerokie zastosowanie i jest baz? wielu sos?w do makaron?w, sa?at, sera, mi?s,...
Opis
Oryginalnie "Pesto di Finocchietto Selvatico".
Dziki koper włoski jest szczególnie aromatycznym warzywem. Rośnie głównie na Sycylii, ojczystej ziemi firmy Aida.
Wytwarzane z niego pesto jest także specjalnością kuchni sycylijskiej.
Produkt wyśmienicie smakuje w makaronie, ale również świetnie łączy się z rybą nadając jej wyjątkowy aromat.
Świetnie sprawdza się w sosie sałatkowym, zupie z soczewicy lub na chlebie.
Aida- początek swojego istnienia bierze w 1930 roku dzięki działalności Antonino Giangreco latami zmieniając się wraz z doświadczeniami i podążając za trendami rynku.
Pierwotnie jako gospodarstwo produkujące mleko, a nieco później migdały i miód, po wielu latach, w 1977 roku, przeniosła się do piekarni z przyległą fabryką słodyczy.
Ideę przetwarzania owoców i innych darów natury w niepowtarzalne specjały i późniejszego dzielenia się nimi z szerszym światem, zapoczątkował w 1990 roku Paolo Giangreco, obecny właściciel firmy Aida.
Z początku jedynie lokalnie, lecz po nie długim czasie już na skalę europejską i międzynarodową.
Masa: 190 g
Termin przydatności: minimum 6 miesięcy
Przechowywanie: chłodne i suche miejsce (Produkt BIO). Po otwarciu przechowywać w lodówce do 3 dni.
PRODUKT W 100% ORYGINALNY. WŁOSKI. GORĄCO POLECAMY !
JAKOŚĆ I SMAK ... to jest to co kochamy :)
Pesto z bazylii to wr?cz symbol i klasyka w?oskiej kuchni. Posiada a szerokie zastosowanie i jest baz? wielu sos?w do makaron?w, sa?at, sera, mi?s,...
Pesto to wr?cz symbol i klasyka w?oskiej kuchni. Posiada szerokie zastosowanie i jest baz? wielu sosów do makaronów, sa?at, sera, mi?s, zup, pizzy,...
Pesto to wręcz symbol i klasyka włoskiej kuchni. Pesto ma szerokie zastosowanie i jest bazą wielu sosów do makaronów, sałat, sera, mięs, zup,...
Polecany dla mi?o?nik?w pesto, ale nie tylko :) Wspania?y produkt do past, pesto, mi?s, ryb, sa?atek, jak r?wnie? na kanapki. Do wykorzystania na...
Polecany dla mi?o?nik?w kuchni w?oskiej, ale nie tylko :) Wspania?y produkt do past, pesto, mi?s, ser?w, sa?atek, jak r?wnie? na kanapki, czy do...
Pate di Peperoncino- idealne dla wszystkich miłośników intensywnych i bogatych smaków. Stworzony dla najbardziej pretensjonalnych podniebień w...
Here you can add custom original content(text, images, videos and more) for each product page.
16 innych produktów w tej samej kategorii:
Oliwa bazyliowa z oliwek - "aromat bazylii zaklęty w oliwie". Propozycja dla miłośników włoskiej kuchni i luksusowych smaków :) Lekko zielona i...
Ser bardzo ciekawy w smaku, pochodzi z samego serca Sycylii. To ser półdojrzewający (semistagionato) czyli o średnim okresie dojrzewania;...
Polecany dla mi?o?nik?w pesto, ale nie tylko :) Wspania?y produkt do past, pesto, mi?s, ryb, sa?atek, jak r?wnie? na kanapki. Do wykorzystania na...
Typowe Sycylijskie Salami z pistacjami, pełne klasycznych aromatów Morza Śródziemnego. Wytwarzane jest w zakładzie Chiaramontano, słynnej...
Produkt naturalny, bez substancji konserwuj?cych (oliwki s? s?one, gdy? by?y przechowywane w zalewie z solanki). AMORE SRLS ....czyli Francesco...
Znakomita mortadela wykonana z mięsa osła ragusańskiego. Prawdziwa sycylijska mortadela o delikatnym smaku z dodatkiem pistacji i inynch orzechów...
Top Arabica- mieszanka starannie dobieranych ziaren czystej Arabiki i powolny proces palenia zapewnia zrównoważony, pełny smak i aromat. Jest to...
Aida- początek swojego istnienia bierze w 1930 roku dzięki działalności Antonino Giangreco latami zmieniając się wraz z doświadczeniami i podążając...
ORYGINALNY SYCYLIJSKI KREM Z PISTACJI !!! Najsłynniejsze na świecie pistacje rosną u stóp Etny na Sycylii, w okolicach miejscowości Bronte....
Trufle... czyli luksus na stole ;) a za takie są uważane na całym świecie. Polecane dla miłośników kuchni włoskiej, ale nie tylko :) Do...
Mauro Centopercento- ekskluzywna mieszanka niezwykłych odmian Arabiki, rosnących na najlepszych plantacjach w Ameryce Środkowej oraz Południowej....
Ryż czerwony jest zwykle produkowany i sprzedawany jako ryż brązowy. Jednak w porównaniu do ryżu brązowego ma wyższą zawartość błonnika i soli...
Oryginalna nazwa: "Formaggio Primo Sale Farcito e Spolverato al Pepe Nero". Ser bardzo ciekawy w smaku, z wyczuwalnym aromatem czarnego pieprzu....
Dedykowana szczeg?lnie do wyrobu ciasta na pizz?, ale nie tylko :) M?ka pszenna typ 00 - to bardzo drobno zmielona m?ka pszenna, niemal jak py?,...
Kili Caffe sycylijska kawa ... do zakochania jeden krok czyli ...jedna kapsu?ka wystarczy aby zakocha? si? w smakach Kili Caffe :) Perfekcyjnie...
Oryginalna nazwa to "Tuma" Ser typu Pasta Filata - czyli ser bazujący na procesie produkcji Mozzarelli. Doskonały do wszelkiego rodzaju dań...
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
Oryginalna nazwa to „Salame di Asino”Salami to jest robione ze 130 g sycylijskiego osła w zakładzie Chiaramontano Chiaramontano powstała dzięki...
Ser bardzo ciekawy w smaku. Ser ten pochodzi z samego serca Sycylii i wytwarzany jest z mleka owczego. Zawiera takie dodatki jak: oliwki zielone,...
Oryginalna nazwa to "Lonza di Suino Nero Siciliano". Bardzo smaczna i wykwintna sycylijska wędlina z mięsa z dzikiej sycylijskiej świni (bardzo...
Ser bardzo delikatny w smaku, łagodny.Caprino należy do kręgu serów typu Primo Sale i dojrzewa około 3-4 miesięcy. Doskonale nadaje się na kanapki...
Polecany dla mi?o?nik?w pesto, ale nie tylko :) Wspania?y produkt do past, pesto, mi?s, ryb, sa?atek, jak r?wnie? na kanapki. Do wykorzystania na...
Aceto Balsamico di Modena IGP - czyli Ocet Balsamiczny z Modeny (chronione oznaczenie geograficzne). Oznaczenie IGP oznacza, ?e ocet jest...
SYCYLIJSKI Dojrzewający Ser z mleka krowiego w posypce z czarnego tłuczonego pieprzu. Oryginalna nazwa: Canestrato Siciliano SemiStagionato IL...
error Chwilowo nie możesz polubić tej opinii