Pesto z Dzikiego Kopru Włoskiego (Aida Bio) 190 g

24,30 zł
Brutto
Ilość
0 recenzje

Szczególna, sycylijska odmiana Pesta wytwarzana u samych stóp Etny. Masa 190 g

Od Aida

9999 Przedmioty

Opis

Skład:
dziki koper włoski (75%), olej słonecznikowy, oliwa z oliwek extra vergine, migdały, suszony pomidor, ocet winny z białego wina, pieprz czarny, sól

Oryginalnie "Pesto di Finocchietto Selvatico".

Dziki koper włoski jest szczególnie aromatycznym warzywem. Rośnie głównie na Sycylii, ojczystej ziemi firmy Aida.

Wytwarzane z niego pesto jest także specjalnością kuchni sycylijskiej. 

Produkt wyśmienicie smakuje w makaronie, ale również świetnie łączy się z rybą nadając jej wyjątkowy aromat.

Świetnie sprawdza się w sosie sałatkowym, zupie z soczewicy lub na chlebie.

Aida- początek swojego istnienia bierze w 1930 roku dzięki działalności Antonino Giangreco latami zmieniając się wraz z doświadczeniami i podążając za trendami rynku.

Pierwotnie jako gospodarstwo produkujące mleko, a nieco później migdały i miód, po wielu latach, w 1977 roku, przeniosła się do piekarni z przyległą fabryką słodyczy.

Ideę przetwarzania owoców i innych darów natury w niepowtarzalne specjały i późniejszego dzielenia się nimi z szerszym światem, zapoczątkował w 1990 roku Paolo Giangreco, obecny właściciel firmy Aida.

Z początku jedynie lokalnie, lecz po nie długim czasie już na skalę europejską i międzynarodową.

Masa: 190 g

Termin przydatności: minimum 6 miesięcy

Przechowywanie: chłodne i suche miejsce (Produkt BIO). Po otwarciu przechowywać w lodówce do 3 dni.

PRODUKT W 100% ORYGINALNY. WŁOSKI. GORĄCO POLECAMY !

JAKOŚĆ I SMAK ... to jest to co kochamy :)

Here you can add custom original content(text, images, videos and more) for each product page.

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: