Salami z Osła
Oryginalna nazwa to „Salame di Asino”Salami to jest robione ze 130 g sycylijskiego osła w zakładzie Chiaramontano Chiaramontano powstała dzięki...
Na wyspie Sycylia od wieków doskonalona jest sztuka wytwarzania doskonałych wyrobów z mięsa. Z tytułu tego, iż Sycylia jest wyspą na którą miały wpływ nie tylko Rzym ale także Grecja, Hiszpania czy kraje arabskie, kultura jedzenia różnego mięsa jest bardzo pielęgnowana.
W chwili obecnej na Sycylii wytwarza się nie tylko wędliny z wieprzowiny czy wołowiny, ale także wykorzystuje się mięso z osła, bufali i czarnej dzikiej świni (wg badań i producentów najlepszej w smaku i najzdrowszej). W rejonie Catani spożywa się także koninę, która jest dla mieszkańców prawdziwym przysmakiem.
Poznając Sycylię przez wiele lat, skosztowaliśmy wszystkich smaków jakie nam daje Sycylia. Doskonałe w wyglądzie i zapachu. Doskonałe mięso daje doskonałe wędliny, które możemy przywozić dla naszych klientów.
Kawałek Smaków Sycylii znajdziesz u nas. Robione w rodzinnych, małych wytwórniach doskonałe wędliny: Prosciutto Crudo ( szynka dojrzewająca), Prosciutto Cotto (szynki gotowane) ze zwykłej świni, ale także z czarnej świni, Mortadelle z osła, bufali, zwykłej świni oraz czarnej świni. Wiele smaków salami: z osła, czarna świnia, zwykła świnia, z pistacjami, w winie, pikantne i wiele innych.
Wszystko to możesz spróbować w Ante Smaki Sycylii.
Podkategorie
Aktywne filtry
Znakomita mortadela wykonana z mięsa osła ragusańskiego. Prawdziwa sycylijska mortadela o delikatnym smaku z dodatkiem pistacji i inynch orzechów...
Culatello to najszlachetniejsza i najdroższa szynka dojrzewająca, jest niezwykle delikatna i aromatyczna, ma bardzo łagodny smak i niesamowicie...
Oryginalna nazwa to "Lonza di Suino Nero Siciliano". Bardzo smaczna i wykwintna sycylijska wędlina z mięsa z dzikiej sycylijskiej świni (bardzo...
Klasyczny smak i aromat prosto z Włoch. Najlepsze włoskie Salami z mięsa wieprzowego, pokrojone w cienkie plastry, pakowane po 100G.Pakowanie...
Bardzo wyjątkowa i wykwintna sycylijska wędlina z mięsa z osła (bardzo zdrowe mięso), pełna aromatów Morza Śródziemnomorskiego. Bresaola to wędlina...
Oryginalna nazwa to „Salame di Asino”Salami to jest robione ze 130 g sycylijskiego osła w zakładzie Chiaramontano Chiaramontano powstała dzięki...
Speck- chudy, włoski boczek krojony w cienkie plastry (bez skóry) Pełen śródziemnomorskich aromatów. Marynowany jest w solance z dodatkiem takich...
Typowe Sycylijskie Salami z pistacjami, pełne klasycznych aromatów Morza Śródziemnego. Wytwarzane jest w zakładzie Chiaramontano, słynnej...
Spianata to typowe szerokie salami wywodzące się z Kalabrii. Jest przygotowane ze starannie zmielonego najlepszego mięsa wieprzowego. Wędlina jest...
Typowa Sycylijska Salsiccia (czyli nieco cieńsza salami) z mięsa z dzikiej sycylijskiej świni (bardzo zdrowe mięso), pełna aromatów Morza...
Spianata to typowe salami wywodzące się z Kalabrii. Jest przygotowane ze starannie zmielonego najlepszego mięsa wieprzowego. Wędlina jest...
Oryginalne Sycylijskie Salami z mięsa wieprzowego (z sycylijskiej świni) dojrzewające w czerwonym wytrawnym winie Nero D'Avola. Chiaramontano...