Salami z Osła
Oryginalna nazwa to „Salame di Asino”Salami to jest robione ze 130 g sycylijskiego osła w zakładzie Chiaramontano Chiaramontano powstała dzięki...
Sery produkowane są przez lokalnych małych wytwórców którzy od wielu lat dbają o najwyższą jakość swoich wyrobów. Dokładają najwyższych starań by produkty zawsze spełniały najwyższe standardy jakościowe.
Mleko z którego wytwarzane są sery zawsze pochodzi tylko z Sycylii co gwarantuje czysty smak i aromat sera. Ser jest delikatny i bardzo smaczny. Wytwarzany jest w samym sercu Sycylii. Zwierzęta hodowane są w naturalnych warunkach tak jak to było od zawsze.
Wszystkie sery z naszej oferty są ZDROWE, NATURALNE I ŚWIEŻE - wszystkie produkty przywozimy również własnym transportem - stąd gwarancja, iż przewożone są w najlepszych możliwych warunkach.
Podkategorie
Aktywne filtry
Oryginalna nazwa: Mozzarella per Pizza Mozzarella - nazywana królową włoskch serów, to podstawowy i najważniejszy składnik dobrej włoskiej pizzy....
SYCYLIJSKI Dojrzewający Ser z mleka krowiego w posypce z czarnego tłuczonego pieprzu. Oryginalna nazwa: Canestrato Siciliano SemiStagionato IL...
ORYGINALNY SYCYLIJSKI SER PECORINO STAGIONATO BIANCO (28 miesiące) doskonały do wina ale także do tarcia na potrawy, ser z mleka owczego...
Oryginalna nazwa: Boccone Magazze di Latte di Bufala To najdelikatniejsza w smaku mozzarella... Prawdziwa mozzarella z mleka bawolego ma bardzo...
Ser bardzo ciekawy w smaku, pochodzi z samego serca Sycylii. To ser półdojrzewający (semistagionato) czyli o średnim okresie dojrzewania;...
Ragusano DOP- certyfikowany od 1955 roku (Certyfikat BIO, certyfikat DOP).Ser posiada strukturę zwartą i jednorodną. Jest twardy, jednak zaraz po...
Ser dość pikantny, bardzo ciekawy w smaku. Jest to ser typu Semistagionato, czyli półdojrzewający, ma około 6-7 miesięcy Jest to część całego kręgu...
Jest to ser typu Stagionato (dojrzewa 18-24 miesiący). Posiada strukturę zwartą i jednorodną. Trinacria- dojrzewający w tradycyjny sposób ser z...
Oryginalna nazwa to "Tuma" Ser typu Pasta Filata - czyli ser bazujący na procesie produkcji Mozzarelli. Doskonały do wszelkiego rodzaju dań...
Oryginalna nazwa: "Canestrato SemiStagionato Nero Ibleo" Idealny do wina, do wędlin i na deskę serów, zawartość trufli: 3%. Smak... nie do...
SYCYLIJSKI Ser z mleka krowiego z czarną truflą w środku. Ser bardzo delikatny w smaku i łagodny, lekko słodkawy, zawartość trufli: 3% Jest to ser...